Så mye kan et nyoppusset bad øke verdien av boligen din

Takstmann og byggmester Knut Farestvedt får ofte telefoner med spørsmål om tilstanden på bad i ettertid av annonsering/ visninger.

– Jeg får ofte spørsmål om diverse fuktskader og feil, og ellers hvor lenge for eksempel et eldre bad vil holde. Dette er selvfølgelig vanskelig å si eksakt, da det kan være store variasjoner fra bad til bad. Vi får også spørsmål om hva det vil koste å renovere baderom. Her er det også variasjoner ut i fra utgangspunkt, størrelse og valg av løsninger og overflater.

Hvor mye et nyoppusset bad kan øke verdien på boligen spørs hva utgangspunktet er.

– Dersom man pusser opp et eldre, men funksjonelt, bad vil man ikke få like stor uttelling som ved rehabilitering av et direkte dårlig bad. Et nyoppusset bad vil i gjennomsnitt øke verdien på boligen med anslagvis kr 200 0000 kr, sier Farestvedt.

Et nyoppusset bad er en mindre risiko

Når badet er oppusset, og får god karakter fra takstmann, eliminerer man en risiko for kjøper. Det kan være avgjørende for et salg. Å ha papir på arbeidet har stor betydning, i hvert fall i forhold til garanti og reklamasjonsrett. Det er da viktig å velge et firma med erfaring og referanser, og som har utført mange bad.

– Det er også lurt å velge et firma som tilbyr totalpakke. Hvis det uheldigvis skulle dukke opp feil i ettertid, være seg rør eller elektrisk, vil man ha ett firma å forholde seg til – det er alltid en fordel.

Hvor lenge bør badet vare?

– Når det gjelder hva man skal velge på badet er det lurt å gå for noenlunde kommersielle valg i forhold til farger og innredninger hvis man tenker salg innen kommende tid/ år.– Et godt utført bad bør holde i minimum 15 år, men kan selvfølgelig vare lengre. Forhold som antall brukere og hvordan man tar vare på rommet er av betydning, sier Farestvedt.