Visste du at du må bytte til rør-i-rør når du bygger om badet?

I 2018 var det i Norge 11 160 lekkasjer i vannrør eldre enn 30 år, som følge av slitasje og alder.*

Skadepotensialet ved en vannskade er veldig stort, særlig om det går lang tid før man oppdager lekkasjen. Det er derfor svært viktig å vedlikeholde og investere i nytt rørsystem på gamle bad for å minske vannskader.

Bort med gamle kobberrør

Skal du bygge om et bad som er bygd på 80-tallet er det kobberrør i veggene, og når du gjør en ombygging og flytter på rørene skal du følge siste forskrift. I TEK17 står det at vannrørene skal være utskiftbare og at lekkasjer ikke skal medføre skade.

– Det betyr i praksis at du skal bytte ut kobberrørene med rør i rør. Puss aldri opp et bad uten å bytte ut gamle kobberrør og sluker, og bruk profesjonelle fagfolk til arbeidet, råder Kjetil Hagenes, prosjektleder i Hagenes Rørleggerfirma.

Få ned antall vannskader

Å vedlikeholde og investere i nytt rørsystem er veldig viktig for å få ned alle vannskadene vi har, og mindre vannskader gir lavere forsikringspremier.

– Et nyoppusset bad skal gjerne stå i 30 år før det pusses opp på nytt, og da kan man ikke pusse opp med 30-50 år gamle rør i vegger og gulv, sier Hagenes.

Å investere i nye rør i forbindelse med oppussing koster ca. 15 prosent av den totale summen for oppussing av for eksempel et bad.

*Kilde: Finans Norge