Pusse opp bad

Skal du pusse opp eller bygge nytt? Mange av oss synes det er vanskelig å velge når vi skal bygge nytt bad eller pusse opp. Det måtte tas så mange valg når det gjelder utstyr, farger, flisvalg osv. at det noen ganger var vanskelig å helt visualisere hva sluttresultatet ville bli.

Badet skal også være et gjenoppbyggende og avstressende rom i hjemmet. Derfor legger vi stor vekt på å tilpasse badet til din individualitet og etter en befaring vil vi gi råd om hvordan du kan utforme badet for best mulig å møte dine ønsker og behov.

Er dere mange som bruker badet? Da kan dere vurdere separat toalett og større varmtvannstank. Kanskje både dobbel dusj og dobbel servant. 

Et bad skal vare i mange år – du kan bli lei av trendy stiler, vurder i det minste alternativene nøye. Nøytrale fargede vegger og gulv kan være en tryggere innsats. Å endre interiøret med nye håndklær, bilder, planter eller dekorasjoner kan gi et bad et nytt utseende.

Servanter

Det finnes også et bredt utvalg av servanter – fra enkle modeller til de reneste kunstverk, som Bathcos håndmalte og Swarovski-dekorerte servanter. Retter har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Mange velger også heldekkende servanter fremfor møbler. Hvis du ikke trenger oppbevaringsplass eller trenger et mindre gjesteservant, er en søyle servant egnet.

Gulv og vegger

Det vanligste materialet for baderomsgulv og vegger er keramiske fliser. Keramiske fliser er slitesterke og bygget for å vare. De fordeler varmen veldig godt over gulvet ved å bruke varmekabler som de fleste forventer på et bad. Utvalget av fliser er enormt, med mønstre som spenner fra mosaikk til blokkfliser og historiske fliser.

Dusj

Dusjhjørne, dusjvegg eller dusjkabinett? Det avhenger av plass og budsjett. En dusj reduserer sjansen for fuktskader på badet, men den tar mer plass og er dyrere. Velger du å dusje direkte på gulvet finnes det ulike løsninger med dusjvegger – som for eksempel hjørneløsninger med rette eller buede vegger, og for å spare plass kan du velge vegger som kan foldes innover når de ikke er i bruk. Har du mer plass kan du velge en “walk-in” løsning med rette vegger eller skyvedører.

Dusjarmaturer finnes i mange forskjellige utførelser, i tillegg til krom kan du også velge gull eller sort. I tillegg til hånddusjer har også takdusjer med stort munnstykke blitt populært. Er det mange i familien kan du også velge dobbeldusj. Velg gjerne en energieffektiv dusj for å spare varmt vann – den vil dukke opp på strømregningen din!

Badekar

Den moderne stilen med enkle linjer, eller den nostalgiske stilen til løveføtter? Velg mellom et enkelt badekar eller boblebad/boblebad, eller kombiner badekar med dusj. Valg av badekar avhenger mye av størrelsen på rommet – flere og flere prioriterer god plass på badet i disse dager, vi tilbringer tross alt så mye av livet der. Dype kar er supert hvis du liker å synke hele kroppen ned i vannet, men hvis du har barn kan det være vanskelig å løfte dem inn og ut av. Hvis du har plass, kan du lage et hjemmespa med et stort boblebad for total avslapning.

Belysning

God belysning på badet er viktig!

Hvite tak stjeler ikke lys. Hvis badet har vinduer, må du ikke dekke dem til. Frostet glass hindrer all innsyn. Bruk gjerne ulike lyskilder og dimmere for å variere belysningen. Demp belysning skaper en koselig atmosfære og du kan unngå å våkne under nattebesøk. Du kan også velge speil med integrert belysning og muligheter for dimming og endring av fargetemperatur.

Toalett

Et toalett er ikke lenger bare et toalett! Revolusjonerende innovasjoner har kommet hit for å gjøre rengjøring enklere, hygienisk og miljøvennlig. Toaletter med dusj blir sakte mer vanlig i Norge. En jevnere overflate gjør rengjøringen enklere og reduserer behovet for vaskemidler. Åpne flushkanter, ingen steder for smuss og bakterier å gjemme seg…

I en vegghengt toalettløsning er toaletttanken gjemt bak veggen, slik at bare selve toalettet er synlig. Fordelene: glatte gulvflater som er enkle å rengjøre, et mer diskret utseende, elegant og moderne design og valg av setehøyder.

Vegghengte toaletter krever bruk av en ramme skjult bak veggen, med kun kontrollpanelet for toalettspylingen synlig. Alt annet er trygt gjemt bak en vegg.

Ikke glem sluket!

Det er mange ting du bør huske på når du planlegger et bad, og avløp er kanskje ikke det viktigste du tenker på. Men det er viktig fordi det er for sent å flytte avløpet etter at badet er ferdig! I dag finnes det nok av designergulvsluk som kan pryde et moderne bad. Disse kan plasseres mot en vegg slik at du ikke trenger å stå over sluket, og de kan matches med armaturer i ulike utførelser, som gull eller sort.