Hjemme hos Sverre Lunde

– Ingunn har mest peiling på interiør, men jeg har nok veldig lik smak som henne, forteller Sverre (29). Han snakker om konen Ingunn, moren til deres ett år gamle sønn, Svein. Den lille familien på tre flyttet inn i Ingunns barndomshjem på Sandsli. Boligen kjøpte hennes foreldre i 1985. Lille Ingunn ble født der, og nå har trekløveret overtatt huset. På det året de har bodd der har de rukket å fylle hjemmet med nye gjenstander og nye minner. Det er blitt til deres.

– Det å skulle endre på ting sitter lenger inne for meg enn for Sverre, nettopp fordi det er mitt barndomshjem, innrømmer Ingunn.

Et hjem fullt av kontraster

Likevel har endringene stått i kø i boligen på Sandsli. Nytt er blandet med gammelt. Og skandinaviske, rene linjer, eksisterer side om side med teak fra 70-tallet – og annet arvegods.

Nye gulv er lagt, og rommene er malt i alt fra «Local green» til «Curious mind» fra fargekartet til Jotun. Alt er i sin skjønneste orden i dette hjemmet, der det meste er nyoppusset og fargene spreke. Men det en gang så lekre badet, det var ikke mye å skryte av lenger.

– Jeg husker at min tante sa til min venninne at da badet var nytt på 80-tallet, var det det fineste hun noen gang hadde sett. Vel, nå så det ikke ut, sier Ingunn og ler. Badet hadde brune fliser på gulvet, og et beige belegg på veggene. Dusjen og badekaret var i ett, og rommet var så smalt at de aldri fikk utnyttet plassen.En oppgradering ble rett og slett nødvendig. Og med mange leverandører å velge mellom, falt valget, etter mye research, på Flesland Flis. De måtte da kunne gjøre jobben?

– Det er flere i gaten som har brukt dem, og de sa at de hadde fått skikkelig spafølelse av sine nye bad. Så etter mye reaserch på nettet, bestemte vi oss for å velge dem, vi også.

Bestillingen til Flesland Flis hadde krav som; å ikke måtte stå i badekaret mens man dusjer, få det lysere og ha mer romfølelse på badet. – Vi gikk for store fliser i fargen varm grå, men den kommer ut mer beige i fargen. Siden vi ikke har vinduer på badet, var det viktig for oss å finne en flis som ikke var for kald. Rett og slett for å få den varme, lune følelsen, forklarer Ingunn.

Delte spaopplevelsen med en venninne

På det gamle badet var det lysrør. Disse er nå byttet ut med nye spotter. I tillegg har de fått et rundt speil med belysning. Der kan du velge mellom varme og kalde fargetoner på lyset.

– Å pusse opp badet gjorde at hele huset fremstår som nytt. Du får skikkelig spa-følelse av å være der, sier de samstemt. De har rett og slett fått følelsen av å bo i et splitter nytt hjem. Sverre, som er profesjonell skøyteløper, skadet seg på sykkel tidligere i år. Det har gjort at han ikke kan nyte det nye badekaret helt ennå. Ingunn har derimot tappet badevannet mange ganger etter at det nye badet sto ferdig.