Keramiske fliser 2023 – topptrender

Mest Populære Flisetrender for 2024: Endeløs Stil og Funksjonalitet

I 2023 presenterer flisetrendene et mangfold av valgmuligheter som gjør det enklere enn noensinne å finne det perfekte designet for din unike stil og budsjett. Selv om det kanskje ikke er en revolusjon innen veggmaterialdesign i dette året, har vi sett en rekke spennende nye kolleksjoner som har fanget oppmerksomheten.

Keramiske fliser har lenge vært et populært valg for gulv og vegger, og de fortsetter å holde sin posisjon som et ledende dekkemateriale. Dette er spesielt verdifullt i områder med høy luftfuktighet og temperatursvingninger, hvor keramiske fliser viser seg å være både holdbare og funksjonelle.

En av de mest bemerkelsesverdige fordelene ved keramiske fliser er det enorme utvalget av dekorative muligheter de gir. Uansett om du søker et klassisk utseende, en moderne estetikk eller noe helt unikt, finner du keramiske fliser som passer perfekt til din visjon.

I tillegg til deres estetiske appell er keramiske fliser også en praktisk løsning. De er enkle å vedlikeholde, og med riktig omsorg kan de vare i mange år uten å miste sitt utseende eller funksjonalitet.

Når vi ser fremover til 2024, er det klart at keramiske fliser vil fortsette å dominere markedet som et pålitelig og allsidig vegg- og gulvbelegg. Med deres evne til å tilby både stil og funksjonalitet er de en tidløs løsning som passer for alle typer miljøer.

Uansett om du planlegger å renovere ditt hjem, oppdatere et kommersielt rom eller bare ønsker å tilføre en ny estetisk dimensjon til et hvilket som helst område, kan du stole på keramiske fliser for å levere både form og funksjon i 2024 og videre.

Keramiske fliser 2023 – Topptrender for Farge og Design

En grundig analyse av nåværende trender innen fliser avslører en spennende palett av farger og design. Imidlertid er det noe som designere alltid prioriterer når de velger fliseprodukter: den kompetente utnyttelsen av all tilgjengelig plass. For eksempel kan dypt fargede fliser med en blank overflate reflektere møbler og innredning på en måte som gir en visuell forstørrelse av rommet. Åpne rom og en lys interiørsetting bidrar også til å fremheve geometriske mønstre.

Moderne baderomsfliser er fundamentet for dekorasjonen i dagens interiør. Det imponerende mangfoldet av tilgjengelige alternativer gir deg friheten til å velge farge, størrelse, mønster og dominerende aksenter som passer perfekt til dine spesifikke rom. Når du gjør ditt valg, er det viktig å ikke bare følge trender, men også ta hensyn til de aktuelle forholdene og dine egne preferanser.

Den visuelle effekten av fliser kan være betydelig. Rikt fargede fliser med en glanset overflate har en evne til å forvandle rommet, gi det en følelse av åpne rom og øke lysheten. Disse flisene fungerer som reflekterende elementer som legger til dybde og dimensjon til interiøret.

Når du utforsker flisetrender for 2023, vær åpen for både det som er populært og det som passer perfekt til dine personlige preferanser og behov. Med den rette kombinasjonen av farger, mønstre og materialer kan keramiske fliser skape et tidløst og estetisk tiltalende uttrykk i ethvert rom.

Så når du går i gang med flisevalget ditt, husk å balansere trender med praktisk bruk og personlig smak for å skape et rom som er både funksjonelt og visuelt imponerende.

En av de fremtredende flisetrendene for 2023 er inkorporeringen av ulike naturlige teksturer og farger. Denne retningen omfatter tre- og plantemotiver, og den gir et friskt pust av natur inn i våre hjem.

Tremotiver: 

Porselensfliser med naturlig treutseende er ideelle for rom der ekte tregulv ikke er praktisk på grunn av høy luftfuktighet. På bad og kjøkken, hvor ekte tre kan begynne å forandre utseende og egenskaper, vil keramiske fliser forbli intakte i opptil 20 år. Hvis du vurderer denne finishen, bør du utforske kolleksjonene som tilbys av ledende merker som den russiske produsenten Vitra med sin “Aspenwood”-kolleksjon, den polske produsenten Cerrad med “Aviona” og andre lignende produkter i vår katalog.

Anbefaling: 

Porselenssteintøy med tremotiver kan brukes alene for å skape et rustikt preg eller kombineres med andre teksturer, for eksempel steinimitasjoner.

Ekte Innredning: Blant dekorative trendene for 2023 finner vi middelhavsmotiver, geometriske mønstre og relieffbilder. Middelhavsmotiver inneholder ofte majolica, som fanger essensen og romantikken til de varme europeiske landene. Geometriske mønstre kan utføres i kontrasterende farger og passer perfekt for boho-stil så vel som minimalistiske interiører. Reliefdekor gir muligheten til å gi veggene en mer uttrykksfull karakter, spesielt når den kombineres med glatte teksturer.

I 2023 har du muligheten til å utforske og innlemme disse naturlige og dekorative elementene i ditt hjem, og skape et unikt og personlig preg som gjenspeiler din stil og preferanser.

Selv om fliser i mindre formater kan by på noen installasjonsutfordringer sammenlignet med standardstørrelser, fortsetter de å være populære. Hvis du ønsker å spare tid og enklere gulvbelegg, kan du velge keramiske fliser i standard størrelser med mønstre som etterligner mindre fliser. Spanias Click og Emigres tilbyr eksempler på slike fliser.

Fliser “Under Tapetet”: 

Tapet er ikke egnet for våtrom, så fliser som ligner på tapet betraktes som et utmerket alternativ. Dette materialet har økt i popularitet på grunn av sitt brede utvalg av nyanser og teksturer som gir deg muligheten til å skape unike og estetisk tiltalende vegger.

Marmorfliser: 

Marmorlignende fliser med unike mønstre og sofistikerte fargetoner gjør et sterkt comeback i 2023. Disse flisene passer ikke bare som vegg- og gulvbelegg, men de kan også brukes til å etterbehandle elementer som en fontene på badet eller som en stilfull gardin under vasken. Designere utforsker også spennende ideer som inkluderer pastellfargede marmorpaneler i taket for en ekstra touch av eleganse. Kolleksjoner som Calacatta fra merkene Realistik og Cerrad, samt Orinoco-serien fra Argenta, gir deg et bredt spekter av alternativer å velge mellom.

Fliser med Treet Effekt: 

Fliser som etterligner treverkseffekten gir rommet ditt en naturlig og varm følelse. Disse flisene gir deg det estetiske utseendet av tre, samtidig som de gir fordelen av holdbarheten til keramikk. De er et flott valg for å skape en harmonisk og innbydende atmosfære i ethvert rom.

Uansett hvilken flisestil du velger i 2023, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og estetikk. Med de varierte alternativene tilgjengelige på markedet, kan du finne den perfekte flisen som passer din personlige stil og oppfyller de praktiske kravene for rommet.

Den tidløse og stilige teksturen av naturlig tre forblir en klassisk design som aldri går av moten. Høykvalitets imitasjoner erstatter kortvarige trevener og kan kombineres med forskjellige ornamenter. Denne finishen ser også fantastisk ut når den kombineres med vanlig keramikk.

Marokkanske Fliser: 

Selv om moderne design ofte preges av nøytrale farger, er etterspørselen etter uttrykksfulle og livlige marokkanske motiver på ingen måte avtakende. Disse mønstrene bringer en unik karakter og en eksotisk atmosfære til interiører.

Mosaikkfliser: 

Mosaikkpaneler har en fremtredende plass blant de ledende beleggene for ulike rom i 2023. Selv om små deler kan være utfordrende å montere, tilbyr produsenter spesielle stempler med originalt design for å forenkle installasjonen. Mosaikkfliser finnes i et bredt spekter av nyanser som kan skape kontrast og visuell interesse på en jevn vegg. Glassmosaikkfliser, spesielt de som er opplyst, legger til volum og en glitrende effekt som forbedrer rommets estetikk.

Mursteinfliser: 

Imitasjoner av murstein er i trenden, spesielt innen retrostilen som er populær i moderne hjem og leiligheter. Klassisk mursteindesign kan finnes i Palermo-kolleksjonen fra merket Keramo Rosso, mens den trendy hvite mursteinfinishen tilbys av den spanske produsenten Emigres i Microcemento-serien. Disse flisene gir et rustikt og sjarmerende preg til rommet.

Uansett hvilken flisestil du velger i 2023, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og estetikk. Med det varierte utvalget av fliser tilgjengelig på markedet, kan du skape et interiør som kombinerer tidløs eleganse og unik personlighet.

Gull elementer Select an Image

Strukturell etterbehandling kan betraktes som en av de mest imponerende og dynamiske alternativene for interiøret. Store detaljer brukes ofte på flater med en jevn bakgrunn for å skape kontrast og visuell interesse.

Terrazzo Fliser: 

Terrazzo fliser er laget av en sammensetning som inkluderer sement tilsatt små biter av marmor, dolomitt, granitt og glass. Etter sliping får overflaten en vakker og ujevn tekstur som gir karakter til ethvert rom.

I mange tilfeller bruker designere terrazzo fliser til å markere aksentsoner i rommet, for eksempel rundt vasken eller badekaret. Kombinasjoner med fliser dekorert med steinmønstre gir en imponerende effekt. Designere kan til og med lage hele paneler med unike og originale mønstre ved hjelp av keramiske fliser.

Metall Fliser: 

Moderne keramiske fliser med metallisk overflate er i fokus for 2023. Dette gjelder spesielt for fargetoner som gull, sølv og kobber.

En spennende nyvinning innen keramiske fliser med metallisk design er introduksjonen av tredimensjonale mønstre på en blank overflate. Dette gir en dynamisk og levende effekt som forbedrer rommets romfølelse og estetikk.

Gull Elementer: 

Gull-elementer gir en luksuriøs og elegant følelse til ethvert rom. Enten det er i form av gullfliser, innredningsdetaljer eller aksentelementer, gir gull et varmt og strålende preg til interiøret.

I 2023 kan du forvente å se mer av disse spennende flisetrendene som gir en ny dimensjon til interiøret ditt. Valget av teksturer, materialer og farger gir deg muligheten til å skape et unikt og imponerende rom som passer din personlige stil.

VVS og Innredningstrender 2023: Messing og Gulltoner, Klassisk og Eksklusivt

Nikkel og krom har lenge vært klassiske valg for VVS-utstyr på bad og kjøkken, og de gir et tidløst utseende til innredningen. Men de siste årene har mange leilighetseiere begynt å omfavne messing- og gulltoner som et alternativ. Disse varme metalletne passer utmerket sammen med de gyldne aksentene og flisdekorasjonene, og skaper en virkelig eksklusiv atmosfære. Dette kan betraktes som en karakteristisk trekk ved den klassiske stilen.

Fliselappeteppe: 

Fliser med fargerike mønstre gir en unik visuell appell. Moderne keramiske fliser gir et nytt liv til fliselappeteppekonseptet ved å kombinere det med minimalistiske og strømlinjeformede modeller. Den innbydende varmen som disse flisene utstråler, tiltrekker mange. Slike fliser kan ofte finnes som gulv- og veggbelegg eller som aksentinnslag i mer nøytrale interiører. Merker som Monopole og Pamesa har lykkes med å levere flotte alternativer i patchwork-stilen, med unike trykk som gir karakter til både private hjem og offentlige rom.

Nautisk Tema: 

I 2023 fortsetter designere å utforske det nautiske temaet, men med en mer avslappet tilnærming. For eksempel unngår de overdrevne bilder av marine dyr, skip og andre maritime motiver.

Når det gjelder farger, er nyanser som havbølgeblå og turkis spesielt viktige, og disse fargene skaper en beroligende bakteppe for veggene. Små detaljer og tilbehør er nøye utvalgt for å harmonisere med dette temaet, med elementer som kan minne om skjell, perler og andre sjørelaterte gjenstander i form og tekstur.

Flisetrender 2023: 

Flisetrender for 2023 spenner fra klassisk til moderne, og gir rom for variert og personlig utforming av interiøret. Valget av fliser og innredningsdetaljer gir deg muligheten til å skape et unikt utseende som passer din egen stil og preferanser.

Påvirkningen av farger på oppfatningen av et interiør er av avgjørende betydning. Farger påvirker ikke bare atmosfæren og stilen, men skaper også en spesifikk stemning og har innvirkning på den menneskelige tilstanden.

Moderne Trender: 

Moderne designtrender legger vekt på bruken av naturlige elementer, ergonomi, edel tilbakeholdenhet og harmoniske fargekombinasjoner. Dette resulterer i en estetikk som fremhever naturlighet, tonalitet og geometri i interiøret.

Økt Volum: 

En fremtredende trend innen flisdesign for 2023 er en økning i volumet, oppnådd gjennom bruk av naturlige toner og geometriske mønstre. Dette gir en følelse av dybde og struktur til rommene og skaper en visuell appell som tiltrekker seg oppmerksomhet.

Klassisk og Naturlig: 

Klassiske og naturlige farger er alltid på moten. Imidlertid anbefales det noen ganger å inkludere lyse aksenter i interiøret for å gi rommet liv og ekstra komfort. For eksempel kan en klassisk beige finish bli bemerkelsesverdig forbedret av et lite panel med et delikat blomstermotiv, supplert med subtile innslag av gull eller sølv. Disse aksentfargene trenger ikke nødvendigvis å være iøynefallende eller skrikende, men de bør spille en viktig rolle i å fremheve spesifikke områder i rommet.

Når du designer ditt interiør i 2023, kan du dra nytte av fargenes kraft til å skape en harmonisk og stemningsfull atmosfære som samsvarer med din personlige smak og behov.